Home >> Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam

EBEN HAËZER

Adres

Dorpsweg 20

PC/Plaats

8271BM IJSSELMUIDEN

Telefoon

038-3315304

Email

directie@eh-ij.nl

Website

https://ebenhaezer.hoij.nl

De Eben-Haëzer is een school van leerlingen, ouders en leerkrachten. De school wil kinderen een goed fundament meegeven. In onze school staan God en Zijn Woord centraal.

Het geloof in Jezus Christus bepaalt onze visie op de mens, op de wereld en dus ook op het onderwijs. De grondslag is voor ons het Woord van God, zoals deze in de Bijbel tot ons komt. Vanuit die grondslag willen we als school werken, daar willen we ons door laten leiden. Deze christelijke identiteit willen we graag zichtbaar maken op onderwijskundig, pedagogisch en levensbeschouwelijk gebied.

Vanuit een veilige omgeving proberen we de ontplooiing van iedere leerling te bevorderen. Naastenliefde, respect en verantwoordelijkheid zijn daarbij kernwoorden. We willen de leerlingen leren en laten ervaren dat een persoonlijke relatie met Jezus Christus van doorslaggevend belang is in ieders leven. Het is van groot belang om dagelijks te leren hoe we deze zaken in de dagelijkse praktijk dienen toe te passen. Het bepaalt ons staan in de maatschappij.

Kort samengevat staan we als christelijke school voor:

  • het uitdragen en voorleven van het evangelie (geloofsopvoeding)
  • de gelijkwaardigheid en het uniek zijn van ieder mens (respect)
  • de zorg voor het geschapene (rentmeesterschap)
  • de gemeenschapszin (solidariteit)
  • het geloof in de toekomst (perspectief en hoop)
  • de relatieve vrijheid van de mens (vrijheid en verantwoordelijkheid)

Kaart