Home >> Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam

OBS DE BOOMGAARD

Adres

Beatrixplein 5

PC/Plaats

3271 BA MIJNSHEERENLAND

Telefoon

0186-602760

Email

school@obsdeboomgaard.nl

Website

www.obsdeboomgaard.nl

De Boomgaard is een school voor openbaar onderwijs. Dit betekent dat alle kinderen ongeacht zaken als levensovertuiging, afkomst en achtergrond bij ons welkom zijn.

Op onze school is er respect voor elkaar en wordt diversiteit juist aangegrepen om van elkaar te leren. Van jongs af aan leren we kinderen respect te hebben voor de mening of overtuiging van een ander.

Kinderen komen op De Boomgaard in een veilige, gezellige en duidelijk gestructureerde onderwijsomgeving terecht. Leren, ontdekken, creativiteit, zelfvertrouwen, welbevinden en sociale vaardigheid zijn belangrijke accenten bij ons op school. Het kind is ons vertrekpunt: we stemmen ons aanbod zo goed mogelijk af op de individuele verschillen. We geven extra instructie aan kinderen die dit nodig hebben en zijn tevens gespecialiseerd in het begeleiden van meer- en hoogbegaafde kinderen.
We geven ons onderwijs ontwikkelingsgericht, toekomstgericht en waardegericht vorm. We kijken verder dan alleen een goed resultaat bij (Cito)toetsen, we maken onze leerlingen wegwijs in de huidige moderne samenleving zodat ze klaar zijn voor succesvol functioneren in ‘de wereld van de toekomst’. Daar komt ook onze slogan vandaan: “Kom oogsten!”. Dit benadrukt dat we ons richten op de brede ontwikkeling van een kind, op een ‘goed gevulde rugzak’ waarmee de uitdagingen van het leven vol vertrouwen aangegaan kunnen worden. Het verwijst ook naar onze kernwaarden, waarvan de beginletters het woord ‘oogst’ vormen.

Kaart