Home >> Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam

MGR. BEKKERSSCHOOL

Adres

Frederik van Eedenlaan 12

PC/Plaats

2624 VH DELFT

Telefoon

015-2561318

Email

mgrbekkers@laurentiusstichting.nl

Website

www.mgrbekkersschool.nl

De Mgr. Bekkersschool is een R.K. basisschool in de wijk Voorhof. Wij zijn een multiculturele school met respect voor ieders cultuur en godsdienst, vandaar onze slogan:

“MBS geeft kleur aan het onderwijs!”

Wij hanteren het leerstofjaarklassensysteem, met veel aandacht voor het individuele kind en zijn of haar onderwijsbehoefte. Om steeds beter in te kunnen spelen op de onderwijsbehoeften van de kinderen, werken wij met groepsplannen. Onze school staat open voor alle leerlingen en ouders die onze grondslag respecteren. Als school hebben wij de opdracht kinderen uit te rusten met de bagage die zij nodig hebben om als volwassene te functioneren in de toekomst.

Onderwijsvernieuwingen en maatschappelijke ontwikkelingen houden wij scherp in de gaten. De kennis en het gebruik van moderne informatie- en communicatiemiddelen in de klas is hierbij vanzelfsprekend. Even belangrijk vinden wij het voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen door de teamleden en directie.

Leerlingenzorg
We willen uit de kinderen halen wat er in zit en vinden het belangrijk dat kinderen goed in
hun vel zitten. We zijn van mening dat zij dan optimaal kunnen presteren binnen hun mogelijkheden. De ontwikkeling van de leerlingen volgen wij o.a. met het leerlingvolgsysteem. We zijn een klassikaal ingerichte basisschool maar stemmen het onderwijsaanbod zoveel mogelijk af op wat het kind nodig heeft. Dit noemen we de onderwijsbehoefte. Dit onderwijsaanbod wordt zoveel mogelijk binnen de groep uitgevoerd. Het kan voorkomen dat dit in een andere groep plaatsvindt, individueel of in groepjes.

Activiteiten
Naast de gewone lessen vinden er op en buiten school vele andere activiteiten plaats. We doen mee met Kunstzinnige Vorming en Natuureducatie. Ook volgen we met alle groepen enkele schooltelevisie uitzendingen. Vanuit de ouderraad wordt ingeschreven voor diverse sportactiviteiten.

Kaart