Home >> Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam

PROTESTANTS CHRISTELIJKE BASISSCHOOL HET MOZAIEK

Adres

Toereppel 21

PC/Plaats

1602 KG ENKHUIZEN

Telefoon

0228-314808

Email

mozaiek@kopwerk.nl

Website

www.hetmozaiek-enkhuizen.nl

De Protestants Christelijke Basisschool Enkhuizen is in 1994 ontstaan. Toen fuseerden namelijk de drie P.C.-scholen tot deze ene school. Door de fusie ontstond een gezonde basis voor ons onderwijs in Enkhuizen. De school kent twee locaties waar het volledige basisonderwijs gegeven wordt: De Voorhof en De Veste.

De Voorhof is de hoofdlocatie en is gelegen in de buitenwijk. Het is de grootste locatie met ruim 240 leerlingen. De Voorhof is gebouwd in 1979. Toen konden we nog profiteren van de uitgebreide mogelijkheden van de overheid. Het gebouw werd speels met honingraat-achtige lokalen opgezet.De Veste is de zgn. dislocatie. Rond de 110 kinderen gaan dagelijks naar deze locatie. De Veste dateert uit de jaren vijftig. Oorspronkelijk werd het gebruikt voor de mulo. In de jaren tachtig werd het volledig verbouwd en aangepast voor het basisonderwijs. De laatste jaren is het gebouw flink onder handen genomen en waar nodig opgeknapt. Het kan nu weer jaren mee.

Op de Veste wordt er gewerkt met combinatieklassen. Combinatiegroepen zijn er ook op de Voorhof in de onder- en middenbouw. In de bovenbouw zijn er geen combinatiegroepen. Het schoolteam bestaat uit 29 personen daarvan werkt een aantal in deeltijd zij zijn dus niet de hele week aanwezig. Afgesproken is dat in één groep in principe hooguit twee leerkrachten lesgeven. Natuurlijk even afgezien van de vervanging van een leerkracht die wegens ziekte afwezig is.

De naam "De Veste" is gekozen omdat deze locatie binnen de Vestingwallen van Enkhuizen ligt. De naam De Voorhof slaat enerzijds op de voorhof van het tempelplein in het oude Jeruzalem een plaats van samenkomst voor alle mensen en anderzijds op de levensfase van de kinderen: ze zijn in de beginfase van hun leven als mens in onze maatschappij.

Kaart